Project Description
זהו עוף הצלוי במרינדה של אשיוטה ומיץ תפוזים. בישראל ניתן להחליף את האשיוטה בתערובת של אננס טחון ופפריקה מתוקה הפועלים באופן דומה לריכוך וצבע.
החומרים (ל-10 מנות):
10 נתחי חזה עוף (כולל עור ועצמות)
למשרה:
4 ליטר מים
½ כוס מלח (130 גרם).
½ כוס סוכר (130 גרם).
5 פלפלים אנגלים שלמים.
1 כף פלפל שחור
½ כוס מלח (130 גרם).
½ כוס סוכר (130 גרם).
5 פלפלים אנגלים שלמים.
1 כף פלפל שחור
למרינדה:
8 כפות מחית אשיוטה (achiote) או 4 כפות אננס טחון וארבע כפות פפריקה מתוקה.
8 כפות מיץ תפוזים חמוץ (ניתן להחליף במיץ לימון מעורבב עם מיץ תפוזים ואשכוליות בחלקים שוים)
8 כפות מיץ תפוזים חמוץ (ניתן להחליף במיץ לימון מעורבב עם מיץ תפוזים ואשכוליות בחלקים שוים)
1 כף אורגנו
1 כף זרעי כמוןקלויים
3 שיני שום כתושות
1 כף פלפל שחור שלם
1 כף מלח ים
1 כף זרעי כמוןקלויים
3 שיני שום כתושות
1 כף פלפל שחור שלם
1 כף מלח ים
2 פלפל ירוק קצוץ
1 בצל לבן פרוס דק
2 עגבניות, פרוסות דק
1 בצל לבן פרוס דק
2 עגבניות, פרוסות דק
3 עלי אפזוטה Epazote לפי טעם או עלה דפנה שבור לחתיכות
10 עלי בננה חתוכים למלבנים של 35×50 ס"מ
2 כפות של שבבי עץ לעישון
ההכנה
- ממיסים את המלח והסוכר במים. כותשים את הפלפל והפלפל אנגלי במכתש. מוסיפים למי המלח. מוסיפים את העוף לתערובת. מכניסים למקרר ל4-5 שעות. שוטפים את העוף במים קרים ומייבשים אותו.
- ממיסים את מחית האשיוטה במיץ התפוזים.
- כותשים את האורגנו, הכמון, השום, המלח והפלפל. מוסיפים את מחית האשיוטה ומשרים את חזה העוף בתערובת כשעה לפחות, עד 12 שעות.
- מניחים כל חזה עוף במרכז עלה הבננה. מוסיפים את הירקות ועלי האפזוטה או עלי הדפנה. עוטפים כמו חבילה וקושרים בסיבי עלי הבננה או בחוט כותנה חזק.
- מעשנים במשך 45 דקות, הופכים מידי פעם. מצנניםכ-15 דקות. מגישים עם סלסת בצל וסלסה קוט.