Project Description

זהו עוף הצלוי במרינדה של אשיוטה ומיץ תפוזים. בישראל ניתן להחליף את האשיוטה בתערובת של אננס טחון ופפריקה מתוקה הפועלים באופן דומה לריכוך וצבע.

החומרים (ל-10 מנות):
10  נתחי חזה עוף (כולל עור ועצמות)
למשרה:
4 ליטר מים
½ כוס מלח (130 גרם).
½ כוס סוכר (130 גרם).
5 פלפלים אנגלים שלמים.
1 כף פלפל שחור
למרינדה:
8 כפות מחית אשיוטה (achiote)  או 4 כפות אננס טחון וארבע כפות פפריקה מתוקה.
8 כפות מיץ תפוזים חמוץ (ניתן להחליף במיץ לימון מעורבב עם מיץ תפוזים ואשכוליות בחלקים שוים)
1 כף אורגנו
1 כף זרעי כמוןקלויים
3 שיני שום כתושות
1 כף פלפל שחור שלם
1 כף מלח ים
 
2 פלפל ירוק קצוץ
1 בצל לבן פרוס דק
2 עגבניות, פרוסות דק
3 עלי אפזוטה Epazote לפי טעם או עלה דפנה שבור לחתיכות
10 עלי בננה חתוכים למלבנים של 35×50 ס"מ
2 כפות של שבבי עץ לעישון
ההכנה

  1. ממיסים את המלח והסוכר במים. כותשים את הפלפל והפלפל אנגלי במכתש. מוסיפים למי המלח. מוסיפים את העוף לתערובת. מכניסים למקרר ל4-5 שעות. שוטפים את העוף במים קרים ומייבשים אותו.
  2. ממיסים את מחית האשיוטה במיץ התפוזים.
  3.  כותשים את האורגנו, הכמון, השום, המלח והפלפל. מוסיפים את מחית האשיוטה ומשרים את חזה העוף בתערובת כשעה לפחות, עד 12 שעות.
  4. מניחים כל חזה עוף במרכז עלה הבננה. מוסיפים את הירקות ועלי האפזוטה או עלי הדפנה. עוטפים כמו חבילה וקושרים בסיבי עלי הבננה או בחוט כותנה חזק.
  5.  מעשנים במשך 45 דקות, הופכים מידי פעם. מצנניםכ-15 דקות. מגישים עם סלסת בצל וסלסה קוט.