Project Description

את הקסדייה העבה הזו מכינים משלוש טורטיות. רצוי להשתמש בטורטיות טריות – קפואות ולא במשומרות מאחר והן חזקות יותר.אני נוהג לקלות את הטורטיות מעט לפני המילוי כדי שיהיו יציבות ויחזיקו את המלית הכבדה.

2 מנות

6 טורטיות בקוטר 25 ס"מ
1 כפית מחית צ'יפוטלה
100 גרם גבינה קשה מסוג צ'דר
30 גרם גבינת פרמזן מגוררת
4 כפות קמח תירס מקסיקני לבן
1/3 כוס עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם
1/2 כוס נאצ'וס מרוסקים גס
250 גר' (1 מיכל) ריפרייד בינס או כוס שעועית פינטו מבושלת
250 גר' (1 מיכל) פריחול'ס שחור או כוס שעועית שחורה מבושלת
מעט מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת פסים או גריל ומשמנים את הפסים במעט שמן זית. כשהגריל מעלה מעט עשן, מניחים טורטיה וקולים אותה בלהבה גבוהה עד שנוצרים פסי שחומים. מסירים מהאש ועוברים לטורטיה הבאה. שומרים את הטורטיות על רשת כדי שיתייבשו מעט.
  2. מערבבים ביחד גבינת צ'דר, פרמזן, רוטב חלפניו-ליים, מחית צ'יפוטלה, קמח תירס, עשבי תיבול ונאצ'וס ומחלקים לשתי קעריות.
  3. לקערית אחת מוסיפים ריפרייד בינס ולקערית השניה מוסיפים פריח'ולס. מניחים בצד לעשר דקות. אם התערובת קשה מידי מדללים במעט נוזל. אם היא נוזלית מידי מוסיפים עוד חצי כף קמח תירס.
  4. מניחים 4 טורטיות על משטח עבודה נקי ויבש כשהצד השחום כלפי מטה. מורחים את תערובת הריפרייד על 2 טורטיות, ואת תערובת הפריחול'ס על השתים הנותרות. מיישרים ככל הניתן לקבלת גובה אחיד של התערובת.
  5. מניחים את הטורטיות הנותרות על מלית הפריחול'ס ומהדקים היטב. עתה, תופסים את סנדביץ' הטורטיה והופכים אותו על הטורטיה עם הריפרייד בינס. מהדקים את הטורטיות אחת לשניה (אפשר בעזרת משקולת או מגהץ או תחתית של סיר).
  6. ומחממים מחבת או גריל. קולים את הקסדיה, ללא שומן, מצד אחד, הופכים כשכמעט מוכן לצד שני וקולים עד השחמה. הופכים שוב לצד הראשון לקלייה קצרה ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים בעזרת סכין משוננת ומגישים לצד צלחת ירקות חתוכים.

טורטיה 25 ס"מ טבעי 

מחית צ'יפוטלה

קמח תירס מקסיקני לבן

נאצ'וס

ריפרייד בינס

פריחול'ס שחור