Project Description

הצ'ורוס הוא קינוח ספרדי שהתאזרח בדרום אמריקה. במקסיקו תמצאו אותו בדוכני הרחוב בעיקר בשעות הבוקר.


המתכון המקורי עשוי בעיקרו מקמח ואינו מכיל ביצים. הבצק המתקבל הוא קשה ודורש מכשיר מיוחד לדחיסת נקניק בצק קשה מאוד. כדי לפשט את התהליך לפניכם מתכון קל להכנת בצק רבוך המכיל ביצים והמטוגן במהירות ומוגש מגולגל בסוכר וקינמון.
דווקא בספרד מגישים את הצורוס עם ספל משקה שוקולד סמיך.
6-10 מנות

1כוס מים
קורט מלח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות.
150 גרם קמח
3 ביצים

לציפוי
1 כוס סוכר
2 כפיות קינמון טחון

שמן לטיגון עמוק

ההכנה

1.      בסיר בינוני מביאים לרתיחה את המים, חמאה או מרגרינה והמלח ומסירים מיד מהאש.
2.      מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר. מקררים מעט.
3.      טורפים את הביצים ומוסיפים אותן לאט לאט לסיר הבצק . מקררים ומעבירים לשק זילוף עם צנטר 15.קוטר 1.5 ס"מ
4.      מחממים את השמן בסיר רחב. מזלפים את הבצק לנחשים באורך 10ס"מ ישירות לתוך השמן. מטגנים עד הזהבה ופריכות. מעבירים למסננת עם נייר סופג.
5.      בקערה רחבה מערבבים את הסוכר והקינמון. מגלגלים את הצ'ורוס עד שהם מצופים בסוכר מכל הצדדים.

אפשר להגיש את הצ'ורוס גם עם ריבת חלב, רוטב תאנים מתוק או סורבה כלשהו (מנגו או פסיפלורה).
מומלץ להגיש לצד משקה שוקו מקסיקני.

כפתור

משקה שוקולד מקסיקני
צ'ורוס מקסיקניים קפואים של טרז פזוס