Project Description
אחד הממרחים הנפוצים ביותר במקסיקו – למריחה על טורטייה, כבסיס לטאקו, לטבילת נאצ'וס או כמלית לקאסדיות וטטל'ס
חומרים:
1 כוס שעועית שחורה קטנה
מים להשריה ובישול
3 כפות שמן תירס
1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל ירוק כהה קלוי, קלוף, מגולען וקצוץ
1 שן שום מעוכה (לא חובה)
1 עגבנייה קלופה וקצוצה קטן
1-2 פלפל חלפניו טרי או משומר קצוץ לקוביות זעירות
1-2 כוסות מים רותחים לפי הצורך
אופן ההכנה:
4. משרים את השעועית במים למשך הלילה במקרר. רצוי להחליף מים לפחות פעם אחת.
5. מסננים את השעועית ושוטפים במים. מעבירים לסיר בינוני ומכסים במים טריים. מביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר ומבשלים עד שהשעועית רכה אך אינה מתפוררת.
6. מסננים ושומרים את מי הבישול. מפזרים את השעועית על מגבת מטבח ליבוש.
7. באותו סיר בו התבשלה השעועית מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים על להבה גבוהה עד שהבצל משחים מעט. מוסיפים את השעועית המבושלת ומטגנים עד שהבצל משחים.
8. מוסיפים את השום המעוך ומטגנים דקה.
9. מוסיפים את הפלפל, העגבנייה, החלפניו וכוס מים. מבשלים חצי שעה על להבה נמוכה, עם מכסה. מוסיפים מים לפי הצורך.
כדי להכין את הפריחולס כרוטב, דבר המקובל בדרומה של מקסיקו כמו גם במקסיקו סיטי, יטוחנים את המחית עד למרקם חלק לגמרי ואף מסננים מקליפות. מדללים בציר מרק עד לסמיכות של רוטב דליל. את הפריחולס מורחים על טורטיה, על לחם ומטפטפים מעל מאכלים..
אפשר גם לקנות מוכן