Project Description

טרס לצ'ס – שלושת ה"חלבים" היא עוגת יום ההולדת הנפוצה ביותר במקסיקו. היא כוללת שלושה סוגי חלב: חלב מרוכז, חלב טרי ושמנת מתוקה

חומרים:

10 ביצים מס 2  טריות מאוד בטמפרטורת החדר
1 כוס + 2 כפות סוכר (225 גר')
1 כפית תמצית וניל
1 כוס + 2 כפות קמח לבן (160 גר')
2 כוסות  חלב מרוכז משומר (400 מ"ל)
1 ליטר חלב 3%
2 כוסות שמנת לבישול 32% ללא סוכר
4-8 כפות רום כהה

להגשה
1 מיכל שמנת להקצפה
פירות טריים, תותים, אננס בננות חתוכים לפלחים

הכנה

  1. מחממים תנור אפיה לחום 155 מעלות עם טורבו.
  2. בקערת מיקסר גדולה מקציפים את הביצים עד שהקצף קליל ובהיר (כ-5 דקות). מוסיפים את הסוכר לאט לאט (או בהדרגה) ולבסוף את תמצית הוניל. מקציפים  7 דקות נוספות.
  3. מקפלים פנימה את הקמח, כל פעם רבע מהכמות, בתנועות עדינות.
  4. משמנים תבנית אפיה אטומה היטב שאינה נוזלת (חשוב בגלל השלב הבא) בגודל 30X40 ס"מ כולל הדפנות ושולי התבנית. העוגה תתפח ואולי תעלה מעל גובה השוליים, אך כשתתקרר, היא תשקע מעט. אם השוליים יהיו משומנים היטב, העוגה תשקע באופן אחיד.
  5.  אופים 40-50 דקות. אם משתמשים בתבנית בעלת דפנות עבות או מזכוכית יש להגדיל את זמן האפייה במספר דקות. העוגה צריכה להתקבל קפיצית למגע. קיסם שנתקע במרכזה ייצא יבש וצבעה זהוב מפתה. מוציאים מהתנור ומקררים מעט.
  6.  מחוררים את העוגה היטב בעזרת סכין דקה וחדה. הסדקים הקטנים שייווצרו יסייעו לרוטב הטרס – לצ'ס להיספג היטב ובאופן אחיד.
  7. בזמן שהעוגה נאפית מעבירים את החלב לסיר רחב ומבשלים עם כפית או שתיים, או גולות זכוכית שיקפצו בסיר עם הרתיחה למניעת הדבקות, מצמצמים עד לכמות של 11/2 כוסות ( 340 מ"ל).  במידה ונוצר קרום, מסננים.
  8. מערבבים את החלב המבושל עם השמנת, החלב המרוכז והרום. אפשר להגדיל את כמות הרום לפי הטעם.
  9.  מוזגים את התערובת הפושרת לאט לאט על העוגה הפושרת עד שכל הנוזלים יספגו.
  10. בימי הקיץ שומרים במקרר ובחורף מגישים בטמפרטורת החדר, עם השמנת המוקצפת והפירות החתוכים.