Project Description

סלט קיסר

זהו המתכון המקורי והאותנטי ממסעדת caesar's בטיחואנה מקסיקו. הכנת הסלט נעשית לעיני הסועדים. זה אלמנט חשוב בחגיגיות המנה.

כלים: משתמשים בקערת עץ לערבוב הרוטב, ובשתי כפות עץ מחוררות לטריפתו. זה משנה את כל הטעם. על הקערה להיות יבשה.

חסה: משמשים ך ורק בחסה ערבית. נהוג להגיש 6 עלים באורך 20 ס"מ לסועד כך שלעיתים ידרשו 2 ראשי חסה. שוטפים את החסה ומשתמשים בעלים הפנימיים שצבעם ירוק בהיר מאוד עד צהבהב. קוטמים את הקצה הדק הכהה יותר. משרים אותם במים קרים לשעתיים לפני הכנת הסלט. מנקזים ומייבשים ממים עודפים העשויים לדלל את הרוטב האגדי.

על האנשובי להיות טחון היטב, הטחינה מסייעת בהסמכת הרוטב.

רוטב ווסטרשייר הנקרא גם רוטב אנגלי. אין להחליפו במשהוא דומה (גם כי אין) וגם כי הוא רוטב מורכב בטעמיו וחשוב למורכבות טעם הרוטב.

 

חומרים ל-2 מנות

 

1-2 ראשי חסה ארוכת עלים – ערבית

½ כפית חרדל חלק

4-6 פילטים אנשובי קצוצים דק דק או טחונים

1 שן שום כתושה

1 חלמון ביצה טריה

1 כפית רוטב וסטרשייר

1 ליים סחוט או ½ לימון

פלפל שחור טחון טרי – ישר מהמטחנה

¼ כוס גבינת פרמזן – לא חריפה מידי

½ עד ¾ כוס שמן זית בתולי

2 פרוסות בגט קלוי ומרוח בשן שום

הכנה:

  1. בקערת עץ גדולה מניחים את החרדל, השום, החלמון, ליים, וסטרשייר, פלפל שחור טחון טרי וכפית פרמזן. טורפים יחד בשתי כפות עץ עד שאחיד לגמרי.
  2. אוחזים את שמן הזית ביד השניה ומטפטפים כמה טיפות וטורפים את הרוטב. אט אט ניתן להגדיל את זרם השמן תוך כדי טריפה נמרצת עד שכל השמן נבלע ברוטב.
  3. מניחים את כל העלים יחד, בשלמותם בתוך הרוטב ומגלגלים בעזרת כפות העץ קדימה ואחורה עד שכל העלים מצופים ברוטב, כולל בחלקם הפנימי.
  4. מעבירים את העלים לצלחת הגדשה, מפזרים פרמזן בנדיבות ומניחים את פרוסת הבגט מעל.
  5. מגישים לסועדים ומוסיפים פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם.

עוד על מסעדת סיזר וסיפור הסלט המפורסם