Project Description

הטופו הוא חומר גלם נטרלי וסלסת חלפניו ליים של טרז פזוס מעניקה לו ניחוח, וטעם מיוחדים וגם חריפות קלה. אפשר להמיר את הטופו בחזה עוף או דג. מומלץ להגיש עם אורז לבן או אורז מלא חם.

חומרים ל-4 מנות

למשרה:
1 חבילה 400 גרם טופו מאיכות טובה בטעם טבעי
4 כפות סלסה חלפניו ליים של טרז פזוס
2 כפות שמן זית
לבישול:
2 כפות שמן זית לטיגון
2-3 כפות סלסה חלפניו ליים
מעט מים אם צריך
עשבי תיבול לפי הטעם: כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק קצוצים.
מעט מלח.

אופן ההכנה:

  1. יום לפני ההגשה פורסים את הטופו לארבע פרוסות שוות לרוחב, כך שמתקבלים ארבעה מלבנים עבים.
  2. מורחים את הפרוסות בסלסה חלפניו ליים, ושמן זית. שומרים במקרר מכוסה עד ההגשה.
  3. לפני ההגשה מחממים שמן זית במחבת, מנגבים את הפרוסות משאריות הרוטב, ומטגנים משני הצדדים.
  4. מעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים למחבת עוד שתיים שלוש כפות סלסה חלפניו ליים, את עשבי התיבול הקצוצים מעט מלח לפי הטעם.
  5. מגבירים את האש ומרתיתים. מחזירים את פרוסות הטופו למחבת. מחממים את הטופו משני הצדדים ומגישים.

סלסה חלפניו ליים