Project Description
את המרק המהיר והמפתיע הזה פגשתי בעיר ויידוליד Valladolid שביוקטן, מקסיקו. זהו מתכון עתיק יומין שמכינים אותו במקור מעלי הצ'איה – תרד מקסיקני עדין.
בישראל אני ממליץ להשתמש בתרד צעיר או בתרד חורף ארוך-העלים (תרד טורקי). את המתכון למרק זה ואת דרך הכנתו קיבלתי מהשפית וההסטוריונית מארוחה הררו,
המנהלת את "טברנה דה לוס פריאס"Taberna de los Frailes , מסעדה בבעלותה המגישה אוכל ברוח בני המאיה.
חומרים
1 כף חמאה או שמן זית
1-2 כפיות קמח
1 כוס גבעולי סלרי קצוץ
1 כוס בצל לבן קצוץ גס
1 כוס כרישה פרוסה דק (החלק הלבן בלבד)
2 שיני שום
300 גר' (כ-6 כוסות) תרד צעיר או תרד תורכי קצוץ גס
1 כף פלפל ירוק חריף
8 כוסות מרק ירקות צלול
1 כוס שמנת לבישול
מלח לפי הטעם
להגשה:
1 כוס שמנת לבישול
רצועות טורטייה תירס קלויות או נאצ'וס
אופן ההכנה
- ממיסים את החמאה בסיר נירוסטה בינוני. מוסיפים את הקמח ומייד אחריו את הסלרי, הבצל והכרישה. מאדים הכל יחד עד שהירקות רכים ושקופים.
- מוסיפים את השום ומאדים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את התרד, הפלפל החריף והמרק, ומבשלים 15-20 דקות, או עד שכל הרכיבים מתרככים.
- מצננים מעט וטוחנים היטב בבלנדר. מסננים.
- מחזירים לסיר נקי ומוסיפים שמנת לבישול. מביאים לרתיחה, ומוסיפים מלח לפי הטעם.
- מעבירים את כוס השמנת (להגשה) לסיר קטן, ומבשלים מספר דקות עד שהכמות פוחתת לשלושת רבעי והשמנת הסמיכה מעט.
- הגשה: מוזגים לקערות הגשה את המרק הסמיך. מעבירים את השמנת החמה לכד קטן עם פיית מזיגה ומציירים עיגולים עם השמנת על פני המרק.
מומלץ להגיש עם רצועות טורטיית תירס קלויות, או נאצ'וס.