Project Description

מרק הפוזול'ס הוא מרק מקסיקני מסורתי המכיל בשר וגרעיני תירס לבן מבושלים.  גרעיני התירס הלבן מעניקים למרק טעם מקסיקני אופייני וטעים מאוד. 

חומרים:

למרק:
750 גרם עוף למרק
1 בצל קטן קצוץ
3 שיני שום
1 כפית מלח
½  צרור כוסברה קצוצה
5 כוסות מים קרים

שלב שני:
½ ק"ג בשר מעושן חתוך לקוביות
3 כוסות מים רותחים
½ ק"ג גרעיני תירס לבן מושרים לילה ומבושלים עד ריכוך

לעיטור:
אורגנו
1 בצל קצוץ
פלפל אנצ'ו שלם מיובש
מיץ לימון
פרוסות צנונית טרייה

Corn kernels for Posole. גרגירי תירס לפוזולה.

גרגרי תירס לפוזולה

הכנה:

  1. שמים בסיר את העוף השום הבצל, כפית מלח וכוסברה והמים.  מבשלים עד שהעוף מוכן ומקררים.
  2. מוציאים את העוף מהמרק ומפרידים את הבשר. המקסיקנים קורעים את הבשר לאורך הסיבים, אך ניתן כמובן לקצוץ לפי הטעם.
  3. מחזירים את בשר העוף למרק, מוסיפים את הבשר המעושן ואת התירס
  4. מוסיפים 3 כוסות מים  רותחים ומבשלים על אש קטנה עד שהתירס רך לגמרי.
  5. מגישים בקערת מרק. כל סועד מוסיף להוסיף מעל מעט אורגנו , בצל קצוץ, לימון ופלפל חריף.

כפתור


גרעיני תירס לבן

פלפל אנצ'ו