Project Description
מרק הפוזול'ס הוא מרק מקסיקני מסורתי המכיל בשר וגרעיני תירס לבן מבושלים. גרעיני התירס הלבן מעניקים למרק טעם מקסיקני אופייני וטעים מאוד.
חומרים:
למרק:
750 גרם עוף למרק
1 בצל קטן קצוץ
3 שיני שום
1 כפית מלח
½ צרור כוסברה קצוצה
5 כוסות מים קרים
שלב שני:
½ ק"ג בשר מעושן חתוך לקוביות
3 כוסות מים רותחים
½ ק"ג גרעיני תירס לבן מושרים לילה ומבושלים עד ריכוך
לעיטור:
אורגנו
1 בצל קצוץ
פלפל אנצ'ו שלם מיובש
מיץ לימון
פרוסות צנונית טרייה
הכנה:
- שמים בסיר את העוף השום הבצל, כפית מלח וכוסברה והמים. מבשלים עד שהעוף מוכן ומקררים.
- מוציאים את העוף מהמרק ומפרידים את הבשר. המקסיקנים קורעים את הבשר לאורך הסיבים, אך ניתן כמובן לקצוץ לפי הטעם.
- מחזירים את בשר העוף למרק, מוסיפים את הבשר המעושן ואת התירס
- מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומבשלים על אש קטנה עד שהתירס רך לגמרי.
- מגישים בקערת מרק. כל סועד מוסיף להוסיף מעל מעט אורגנו , בצל קצוץ, לימון ופלפל חריף.