Project Description
זהו מרק סמיך ועשיר המתאים לימי החורף הקרים. השעועית מסמיכה את המרק ומעניקה לו טעם מקסיקני מובהק.
מגישים עם נאצ'וס פריכים ותוספות. בסיס המרק הוא צמחוני עם אופציה לבשרי.
חומרים:
400 גרם עגבניות מרוסקות
500 גרם שעועית חומה מבושלת או ריפרייד בינס של טרז פזוס
300 גרם דלעת קלופה, חתוכה לקוביות.
1 ליטר ציר ירקות.
מלח
להגשה (למנה אחת):
1 כף שמנת חמוצה
2 כפות גבינה חריפה מגוררת או צפתית בקוביות
1-2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות בצל לבן או סגול קצוץ דק.
2 כפות עוף מבושל או טופו קצוץ לקוביות
חופן רצועות טורטיות תירס מטוגנות ופריכות (או טורטיות קמח חיטה)
1 כפית צ'ילי חריף קצוץ.
הכנה:
- מכניסים את כל חומרי המרק לסיר, פרט למלח, מרתיחים ומבשלים כ-15 דקות (עד שהדלעת מבושלת).
- טוחנים את המרק במטחנת מוט ידנית או בבלנדר.
- מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה.
- יוצקים מנת מרק לקערות אישיות ומעטרים בכמה נאצ'וס ועלי כוסברה.
- מעבירים את התוספות לקעריות קטנות או מסדרים ערמות קטנות על צלחת ומגישים יחד.
- כל סועד מוסיף מהתוספות לפי טעמו.