Project Description

פובלאנו הוא אחד מסוגי הפלפלים המזוהים עם מקסיקו. צורתו האופיינית אינה משאירה מקום לספק, יש לו שלוש צלעות לבנות, לעומת פלפלים אחרים שלהם ארבע צלעות.

בנוסף, בחלקו התחתון יש שתי גומות שמצהירות בגאווה: אני פובלאנו. לפובלנו טעמים רבים ועשירים. הוא משמש כמנת הדגל ביום העצמאות המקסיקני ובצורתו במיובשת הוא ניקרא אנצ'ו ומשמש כבסיס לרטבים רבים וטעימים כמו מולה פובלאנו ומאנטהמנצ'לה.

Santa Fe

דרגת קושי: קל

מספר מנות: 10-15 מנות

חומרים:

¼ כוס שמן (חריע או קנולה או תירס)
1 בצל לבן גדול קצוץ לקוביות, בערך 3 כוסות
4 צ'ילי פובלאנו (ניתן להשיג בעונה בטרז פזוס) אדום טרי, חרוך על הגריל או ישירות על להבת הכיריים. קלוף. ללא זרעים ופסים לבנים, קצוץ לקוביות, בערך 3 כוסות
1 כף זרעי כוסברה, קלויים וטחונים גס, רצוי במולקחטה
1 כפית גדושה מלח גס
¼ כוס מיץ ליים טרי
110 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
½ כוס שמנת חמוצה
מעט אבקת צ'ילי לעיטור – לא חובה

ירקות למטבל, חתוכים למקלות:

3 יחידות חיקאמה או קולרבי
4 יחידות מלפפונים
25 צנוניות
15 יחידות בצל ירוק צעיר
4 יחידות גזר בינוני

הכנה

  1. מחממים מחבת על אש גדולה. מוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהבצל מזהיב ומתקרמל (הסוכר הטבעי שבבצל נחרך, משחים ומוסיף גוון של טעם) בערך 25-30 דקות.
  2. מוסיפים את הצ'ילי פובלאנו, הכוסברה והמלח ומאדים עוד 5 דקות או עד שהנוזלים מתאדים, אז אפשר לקרא למחבת להתקרר.
  3. בקערה, בעזרת מרית גומי, מערבבים יחד את מיץ הלימון, גבינת השמנת והשמנת החמוצה עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את כל תכולת המחבת עד ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומוסיפים מעט מלח, אם חסר.

מעבירים לקערות הגשה, מפזרים מעט צ'ילי מעל ומגישים עם הירקות החתוכים.

כפתור
צ'ילי פובלאנו (ניתן להשיג בעונה בטרז פזוס)