Project Description

הכוסברה המקסיקנית, או הינדבה בערבית, הוא צמח הגדל בר גם במקסיקו וגם אצלינו פה בישראל. תוכלו למצוא אותו בשדות, ממש כמו זה הצומח צאחורי המפעל שלונו בחולון.

מה מכינים מהכוסברה המקסיקנית? מטבל ים-תיכוני עם טחינה ולימון.

חומרים:

200 גרם עלי הינדבה שטופים
רבע כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד (לפי הטעם)
מלח
פלפל חריף – לפי הטעם

הכנה:

  1. מרתיחים את עלי ההנדבה במים למשך כ-10 דקות.
  2. קוצצים את העלים.
  3. מעבירים למעבד מזון ומוסיפים את שאר המרכיבים.
  4. טוחנים למטבל חלק ומגישים.