Project Description
זהו רוטב מאיה עתיק יומין. סיקיל – גרעיני דלעת, פק – עגבניה. תוספת השום והכוסברה הן מהתקופה הספרדית שבהחלט מוסיפות לו טעם עשיר יותר.

את הרוטב הזה נהגו לאכול בסתיו, בעונת האסיף של הדלעות.
חומרים:
500 גרם גרעיני דלעת
1 צ'ילי הבנרו טרי, בהעדרו אפשר להשתמש בחלפניו או צ'ילי מקומי ירוק וחריף אחר.
3 עגבניות בשלות וקשות רצוי מזן תמר צרובות על מחבת יבשה
4 שיני שום
1/2 כוס מיץ תפוזים חמוצים או כמות שווה של מיץ תפוזים, לימון ואשכולית
1 כוס מרק עוף מוכן
1 בצל בינוני, רצוי לבן קצוץ דק
3 כפות כוסברה קצוצה דק
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני קולים את גרעיני הדלעת, על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהם משחימים מעט. להעביר לקערה רחבה עד שיתקררו.
- שורפים את הצ'ילי בלהבה של הגז. חורכים את העגבניות על מחבת יבשה. אין קולפים.
- מעבירים את גרעיני הדלעת לבלנדר וטוחנים עד לקבלת רסק. מגרדים את דפנות המערבל וממשיכים לטחון. מחזירים לקערה.
- בלי לשטוף, מוסיפים לבלנדר את העגבניות עם קליפתן, הצ'ילי ללא קליפה וגרעינים, השום ואת מרק העוף. טוחנים בפולסים עד שהכל מתרסק אך לא טחון לגמרי.
- מעבירים מחצית הכמות לקערה ובה גרעיני הדלעת הטחונים ומערבבים. מוסיפים בכל פעם מעט עד שתערובת הגרעינים תקבל מרקם של מטבל סמיך מעט כמו טחינה.
- מערבבים את הבצל הקצוץ עם הכוסברה והמלח ומוסיפים למטבל. מעבירים לכלי הגשה ומעטרים בכוסברה קצוצה מעל.
מגישים עם טורטיות תירס פריכות. נאצ'וס או טוטופוס