Project Description
מרק השוקולד מבוסס על מתכון פיתוי עתיק. השוקולד, שלא היה ידוע לספרדים, מכיל מרכיבים המשפרים את מצב הרוח.
המתכון האצטקי שילב מרכיבים סודיים לזמנו במשקה השוקולד המסורתי. כיום אחרי מחקרים בנושא, התגלו הדבש, הצ'ילי והקינמון כחלק מרכיבי תכנית הפיתוי.
טראפלס שוקולד מריר וצ'ילי
ל- 20-25 טראפלס מרובעים או עגולים
125 מ"ל שמנת מתוקה
3 גרם פתיתי צ'ילי יבש טחון או כתוש דק. ללא גרעינים
250 גרם שוקולד מריר 53% מוצקי קקאו
10 גרם חמאה רכה
אבקת קקאו או אבקת סוכר לציפוי
אופן ההכנה
- בסיר קטן מניחים יחד שמנת מתוקה וצ'ילי ומביאים לסף רתיחה.
- קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה.
- כאשר השמנת רותחת מסננים אותה מעל השוקולד הקצוץ. ממתינים דקה וטורפים לתערובת אחידה וחלקה.
- מוסיפים חצי מכמות גרגרי הצ'ילי לתוך התערובת ומערבבים היטב.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין בתערובת.
- מצננים את התערובת כשעה במקרר ומגלגלים לטראפלס.
- מצפים את הטראפלס בקקאו או באבקת סוכר ושומרים במקרר בכלי אטום.
- שומרים את הטראפלס המוכנים בקופסא אטומה עד שבועיים וחצי במקרר. אפשר גם לשמור במקפיא עד חודש וחצי.
- אפשר להוסיף לקקאו בציפוי מעט צ'ילי טחון, מה שיוסיף עוד קצת חריפות ועניין.
- הטראפלס יוצאים די חריפים, אך אם אתם אמיצים ממש – הוסיפו עוד 2 גר' פתיתי צ'ילי לתערובת.
להכנת מרק השוקולד
500 גרם שוקו מקסיקני של טרז פזוס
1 ליטר שמנת לבישול 42%
250 גרם שוקולד מריר 75% קקאו
125 מ״ל טקילה
אופן ההכנה
- מחממים שמנת בסיר. מוסיפים את השוקו והשוקולד הקצוץ. מערבבים במטרפה עד שהרוטב חלק. לא להרתיח.
- בהגשה מוסיפים את הטקילה.
להגשת המנה:
מוזגים את מרק השוקולד החם לקערת מרק שטוחה. מניחים את הטראפל'ס הקרים ומגישים מייד.
מגישים בקעריות קוקוס קטנות בסגנון המקסיקני – אינדיאני, או בספל עבה בסגנון המערבי