Project Description

צ'יצ'ריטו טאקו: גאוות האומה Tacos De Chicharito: El Orgullo De La Nacion

זוהי מנת טאקו קלה מאוד להכנה. צבעה מטעה מאחר והיא עשויה מאפונה ירוקה טרייה, והמחית נראית כמו גואקמולה. אבל זה לא גואקמולה. והיא טעימה מאוד.

המנה קרויה על שם שחקן כדורגל מקסיקני עולה, שעבר לשחק בריאל מדריד. ומשקיעים בו כמותג, בין אם חברת נייק או קוקה קולה.

בין השאר הומצאה מנת טאקו על שמו, והנה המתכון לפניכם, עם כמה וריאציות, צמחונית וטבעונית.

דרגת קושי: קל

10 מנות נישנוש

2 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
7 כפות שמן תירס (לטבעוניסטים, ולשאר אני ממליץ על 200 גרם חמאה)
3 שיני שום בינוניות קלופות וכתושות
750 גרם אפונה קפואה עדינה
מלח
פלפל לבן טחון טרי
10-12 טורטיות קמח קוטר 16 ס"מ

ספרי שמן

אופציה למי שאינו טבעוני

1 ביצה
1 כוס צ'וריסו מקסיקני חתוך לטבעות דקות (גם קבנוס ישראלי מתובל יצלח)
3/4 כוס גבינת צ'דר מגוררת

אופציה למי שאוהב חריף:

1-2 כפות חלפניו טרי או משומר קצוצים לקוביות קטנות, ללא גרעינים ופס לבן

להגשה:
1 כוס שמנת חמוצה מעורבת במעט גבינת פילדלפיה
רטבים חריפים לפי הטעם

הכנה:

  1. חולטים את האפונה בסיר עם 3 ליטר מים רותחים. מבשלים ללא מכסה, 2 דקות מזמן רתיחה. מסננים ומקררים תחת זרם מים קרים. מסננים.
  2. בסיר קטן, בלהבה נמוכה, מחממים את השמן או החמאה ומאדים את הבצל הקצוץ. משהתרכך מעט, מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לאדות בלי שהבצל ישנה צבע.
  3. מוסיפים 2/3 מהאפונה החלוטה, מתבלים במלח ופלפל לבן ומסירים מהלהבה.
  4. טוחנים את התערובת במוט טחינה, או בעזרית ממחה של פירה. המקפידים מוזמנים לסנן דרך מסננת, אבל מנסיוני, אם משתמשים באפונה קטנה עדינה, זה מיותר לגמרי.
  5. מוסיפים את יתרת האפונה השלמה מתבלים בשנית במלח ופלפל אם יש צורך.
  6. למי שאינו טבעוניסטי או אוהב חריף, זה הזמן להוסיף את הצ'וריסו ו/ או החלפניו ואת גבינת הצ'דר.

לסיום:
ממלאים את הטורטיות ומקפלים ל-2 במחית. מניחים בתבנית אפיה, מרססים בספרי שמן ואופים בתנור חם 10 דקות.

אפשרות אחרת:
מחממים את תערובת האפונה עד שהיא חמימה אך לא רותחת, וממלאים בטורטיות שחוממו מראש.

להגשה:
מזלפים שמנת ומטפטפים רוטב חריף לפי הטעם.

כפתור

טורטיות קמח גודל 16 ס"מ