Project Description

במקסיקו כובשים פלפלים שעונתם בקיץ ומגישים כל השנה. למי שמעדיף את הפלפלים ללא קליפתם מומלץ לשרוף את הפלפלים על אש פתוחה (על הגז)להכניס לכלי סגור ולקלף להמשיך כהוראות המתכון.

מתעצלים להכין חלפניו כבוש בבית? אתם מוזמנים לקנות את החלפניו הכבוש שלנו.

המצרכים:

500 גרם פלפל חריף טרי או צ'ילי חלפניו
1 בצל גדול חתוך גס
1 גזר קלוף וחתוך למקלות
8 כוסות מים רותחים
6 כפיות גדושות מלח
6 גרגירי ערער – ג'וניפר
1 עלה דפנה
1 שן שום מעוכה
שליש כוס חומץ הדרים לבן
מים לחליטה

הכנה:

  1. שוטפים את הפלפלים ומייבשים היטב. שוטפים צנצנת בעלת מכסה הרמטי ומייבשים היטב
  2.  בסיר קטן מרתיחים את המים לחליטה. מוסיפים את הבצל והגזר ומבשלים 10 דקות
  3. מסננים
  4.  מעבירים לצנצנת את כל החומרים, פרט למים והמלח. ממיסים את המלח במים הרותחים ומוזגים מעל. המים צריכים לכסות את הפלפלים ולהגיע עד קצה הצנצנת. סוגרים באופן רופף.
  5. מניחים את הצנצנת בשמש ליומיים לפחות
  6. בלילה יש להכניס אותה  פנימה
  7. משנכבשו הפלפלים סוגרים את הצנצנת הרמטית ושומרים במקום קריר. בקיץ,  שומרים במקרר

כפתור

פלפל חלפניו טרי

חלפניו הכבוש