Project Description
פלאוטה – חליל טורטיה עשויה מטורטיית תירס מגולגלת ומטוגנת, שעליה מפזרים קונפי עוף מפורק לשערות דקיקות או גבינה מגוררת.
חומרים ל- 5 מנות
5 טורטיות קמח חיטה או טורטיות תירס
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
קורט מלח
אופציה: חצי כוס גבינת מוצרלה מגוררת או עוף מבושל, מפורק ל"שערות"
הכנה
- מערבבים שום כתוש עם שמן ומלח.
- מורחים את ממרח השום על הטורטיה. אם משתמשים בגבינה מפזרים 2 כפות.
- מגלגלים לצורת גליל – חליל צר וארוך, מהדקים בעזרת קיסם ומניחים על צד התפר.
- מחממים שמן בסיר רחב. מטגנים את החליל מכל צדדיו עד שזהוב.
- מוצאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
- מפזרים למעלה גבינה מגוררת או עוף מבושל ומגישים.