Project Description
הבוריטו הקלאסי הוא בעצם עטיפה למנת הבוקרים הדלה שהכינה מאמה מקסיקנית לכובשיה האמריקנים.
שם המנה "בוריטו" Buritto– חמור בספרדית , על שם החיה שסחבה על גבה 2 שקים, מלאים בטורטיות חמות הממולאות בבשר ושעועית מבושלת.
הטורטיות אגב, היו אז מתירס (ולעיתים אדום או כחול) והמנה הדלה כולה הייתה עשירה מאוד מבחינה תזונתית (ראו פרק על קמח התירס המקסיקני) והייתה TAKE AWAY מקסיקני ראשוני ומקורי. כיום, הפך הבוריטו למנת אוכל רחוב המכילה בתוכה הכול ועטופה בטורטיה.
מתכון ומזנון לאירוע של 20 אורחים
להכנת המשרה לעוף / בקר:
1 כוססלסה פלפל אדום וצ'יפוטלה
חופן בצל ירוק קצוץ
½ כוס בירה לבנה
לערבב יחד ולהוסיף:
1 ק"ג חזה עוף נקי משאריות או בשר בקר (אנטרקוט, סינטה או רצועות פילה)
מעט מלח
להרכבת הבוריטו:
2 חבילות (24 יחידות) טורטיות קמח טבעי בקוטר 30 ס"מ
1 ק"ג פריחול'ס מחומם
מנה עוף או בקר מוכנה וחמה
1 ק"ג מחית אבוקדו מתובלת
1 ק"ג סלסה מקסיקנה
5-6 כוסות אורז מוכן
1 צ'ילי חלפניו כבוש קצוץ לקוביות קטנות
ירקות קצוצים ו/או חסה
כוסברה קצוצה גס
לאריזת הבוריטו:
נייר פרגמנט או נייר סנדביצ'ים בלתי נדבק בגודל 45 X 45 ס"מ
נייר אלומיניום עבה, בגודל 45 X 45 ס"מ
הכנות מקדימות לעמדת בוריטו:
- להכנת העוף: מערבבים את הסלסה עם הבצל הירוק והבירה.
- מניחים במקרר למספר שעות עד לילה לספיגת טעמים. הופכים פעם או פעמיים.
- צולים את העוף או הבשר על גחלים או במחבת חמה מאוד עם מעט שמן זית עד שעשוי.
- מפזרים מעט מלח.
- מקררים וחותכים לרצועות בעובי סנטימטר ובאורך של 7 ס"מ לפחות.
בכלים נפרדים מכינים:
1 ק"ג פריחול'ס או ריפרייד בינס חמים.
1 ק"ג מחית אבוקדו
1 ק"ג סלסה מקסיקנה
3-4 כוסות אורז חם, מוכן, לבן או מלא לפי ההעדפה
רצועות בקר או עוף,
כוס חלפניו קצוץ,
2 כוסות כוסברה קצוצה גס
הכנת הבוריטו:
- מניחים על מגש העבודה את האלומיניום ועליו את הנייר. מחממים טורטיה אחת ומניחים מעל הנייר.
- מורחים שכבת פריחול'ס או ריפרייד במרכז הטורטיה.
- מפזרים מעט אורז (כ 3-4 כפות)
- מפזרים רצועות של עוף, מטפטפים סלסה ואבוקדו
- מוסיפים חלפניו בקוביות או ירקות ומכסים במעט אורז נוסף (כ 2-3 כפות)
- מקפלים את הבוריטו לארבע כצורת מעטפה וסוגרים היטב. סוגרים עם נייר האלומיניום ונייר הפרגמנט ביחד ליצירת בוריטו בצורת תפוח אדמה גדול. אוכלים מייד. תהיו מוכנים שהבוריטו נוזל על הסנטר.
טיפ:
נחמד שהמארחים מכינים את הבוריטו הראשונים, ואחר כך משתפים את האורחים במילוי ובעטיפה.