Project Description

Buritto para Desayuno  – מנה קלה להכנה ושונה.

4 מנות
4-8 ביצים
1 כוס סלסה בלנקה
או
1 כוס שמנת חמוצה 16%
1 כוס סלסה פהיטה, לא חריפה
או
1 כוס עגבניות בשלות מרוסקות
חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
מעט חמאה או שמן זית
1/4 כפית מלח
2 אבוקדו בשלים מעוכים
או
2 כוסות גוואקמולה
1 כוס גבינת צ'דר מגוררת גס
אופציה:
הכנה
  1. מפשירים את הטורטיות. מניחים בתוך כלי עם מכסה ומחממים בתנור או בטוסטר (אפשר גם מקופלות לשתים) בחום נמוך (100 מעלות צלסיוס) לרבע שעה עד שיתחממו קלות.
  2. בינתיים, טורפים את הביצים עם 2 כפות שמנת או סלסה בלנקה, המלח ו-2 כפות עגבניות מרוסקות או הסלסה. מוסיפים את הפטרוזיליה או הכוסברה.
  3. מחממים מחבת בינונית עם שמן הזית או החמאה ומטגנים את הביצים לחביתה אחת גדולה. חותכים ל-4 חלקים שוים (או שמונה במקרה של טורטיות יותר קטנות) בצורת משולש.
  4. מוציאים את הטורטיות מהתנור ופורשים על משטח עבודה. מורחים במרכז, בצורת ריבוע, כף מהאבוקדו המעוך או הגואקמולה ומעליו מחצית מהסלסה בלנקה או השמנת.  מנקדים בשעועית השחורה המבושלת, אם משתמשים, ומכסים ברבע (או שמינית) מהחביתה. מפזרים מהגבינה המגוררת ומטפטפים מחצית מהסלסה או העגבניות.
  5. סוגרים את הבוריטו בקיפול מעטפה והופכים אותו על צלחות הגשה כשהקיפול כלפי מטה.
מגישים כשיתרת הסלסה והעגבניות מוגשים בצד כתוספת מרטיבה
טיפ
ניתן להכין כחצי שעה מראש ולאפות בתנור.
כפתור