Project Description
מתכון של שף שחר שטרן – מסעדת טאקרייה
חומרים ל-8 מנות
לבשר:
3 ק"ג בשר שפונדרה נקי מרוב השומן, חתוך לקוביות בגודל כ-5 ס"מ
1 ק"ג אננס טרי, חתוך לקוביות קטנות (1 ס"מ)
1 ק"ג בצל קצוץ דק
1/2 ק"ג גזר קצוץ
5 שיני שום קצוצות דק
80 גרם מחית צ'יפוטלה מעושן
2.5 ליטר ציר עוף
2 כפות חומץ תפוחים
1 כף מלח
1 כף שמן
מכינים את הבשר:
- מחממים בסיר מעט שמן ומוסיפים את הגזר. לאחר דקה מוסיפים את הבצל. מטגנים עוד דקה ומוסיפים את השום, האננס והבשר.
- מטגנים עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
- במעבד מזון טוחנים חומץ, צ'ילי צ'יפוטלה ואשיוטה, עם ליטר ציר עוף.
- מוסיפים את כל הנוזלים לסיר.
- מכסים ומבשלים כ-3 שעות, עד שהבשר רך מאוד ומתפרק ( מערבבים מדי פעם ובודקים שנארו נוזלים בסיר. אם צריך מוסיפים מים או ציר עוף). כשהבשר רך מפרקים אותו בעזרת מזלג.
לרוטב פלפלים, אננס והבנרו:
1 ק"ג פלפל צהוב
1 פלפל הבנרו
400 גרם אננס טרי בשל
1/4 כוס מיץ ליים
1 כף מלח
100 גרם חמאה מומסת
מכינים את הרוטב:
- שורפים את הפלפלים הצהובים וההבנרו על האש. מוציאים את הגרעינים והקליפה השרופה.
- שמים בבלנדר את כל המרכיבים וטוחנים לממרח אחיד.
- מעבירים את הרוטב במסננת דקה.
להרכבת המנה:
16 טורטיות תירס
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1 כוס גבינה מגוררת
מרכיבים את המנה:
- בקערה מערבבים את הבשר המפורק עם 1/2 כוס גבינה, כוסברה, בצל ירוק.
- לוקחים תבנית אפייה רחבה ויוצקים לתוכה את הרוטב.
- מאדים את הטורטיות עד שהן רכות.
- פורשים את הטורטיות על משטח העבודה וממלאים כל טורטייה ב-2-3 כפות מתערובת הבשר. מגלגלים כל טורטייה. מניחים את הטורטיות המגולגלות בצפיפות בתבנית האפייה בתוך הרוטב. מפזרים את הגבינה הנותרת מעל הטורטיות המגולגלות.
- מכסים בנייר כסף ואופים כ-30 דקות בחום של 160 מעלות.