Project Description

מתכון של שף שחר שטרן – מסעדת טאקרייה

חומרים ל-8 מנות

לבשר:

3 ק"ג בשר שפונדרה נקי מרוב השומן, חתוך לקוביות בגודל כ-5 ס"מ
1 ק"ג אננס טרי, חתוך לקוביות קטנות (1 ס"מ)
1 ק"ג בצל קצוץ דק
1/2 ק"ג גזר קצוץ
5 שיני שום קצוצות דק
80 גרם מחית צ'יפוטלה מעושן
2.5 ליטר ציר עוף
2 כפות חומץ תפוחים
1 כף מלח
1 כף שמן

מכינים את הבשר:

  1. מחממים בסיר מעט שמן ומוסיפים את הגזר. לאחר דקה מוסיפים את הבצל. מטגנים עוד דקה ומוסיפים את השום, האננס והבשר.
  2. מטגנים עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
  3. במעבד מזון טוחנים חומץ, צ'ילי צ'יפוטלה ואשיוטה, עם ליטר ציר עוף.
  4. מוסיפים את כל הנוזלים לסיר.
  5. מכסים ומבשלים כ-3 שעות, עד שהבשר רך מאוד ומתפרק ( מערבבים מדי פעם ובודקים שנארו נוזלים בסיר. אם צריך מוסיפים מים או ציר עוף). כשהבשר רך מפרקים אותו בעזרת מזלג.

לרוטב פלפלים, אננס והבנרו:

1 ק"ג פלפל צהוב
1 פלפל הבנרו
400 גרם אננס טרי בשל
1/4 כוס מיץ ליים
1 כף מלח
100 גרם חמאה מומסת

מכינים את הרוטב:

  1. שורפים את הפלפלים הצהובים וההבנרו על האש. מוציאים את הגרעינים והקליפה השרופה.
  2. שמים בבלנדר את כל המרכיבים וטוחנים לממרח אחיד.
  3. מעבירים את הרוטב במסננת דקה.

להרכבת המנה:

16 טורטיות תירס
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1 כוס גבינה מגוררת

מרכיבים את המנה:

  1. בקערה מערבבים את הבשר המפורק עם 1/2 כוס גבינה, כוסברה, בצל ירוק.
  2. לוקחים תבנית אפייה רחבה ויוצקים לתוכה את הרוטב.
  3. מאדים את הטורטיות עד שהן רכות.
  4. פורשים את הטורטיות על משטח העבודה וממלאים כל טורטייה ב-2-3 כפות מתערובת הבשר. מגלגלים כל טורטייה. מניחים את הטורטיות המגולגלות בצפיפות בתבנית האפייה בתוך הרוטב. מפזרים את הגבינה הנותרת מעל הטורטיות המגולגלות.
  5. מכסים בנייר כסף ואופים כ-30 דקות בחום של 160 מעלות.

כפתור
מחית צ'יפוטלה
פלפל הבנרו
טורטיות תירס
אשיוטה

צ'ילי צ'יפוטלה

מיץ ליים פוא 220 מ"ל