Project Description
זהו מתכון הרכבה מהיר ובו יש צורך במצרכים מקסיקנים בסיסיים. טורטיות ורוטב מולה. את שניהם ניתן להשיג בישראל. כמובן שאפשר להכין מולה וטורטיות תירס טריות, אבל אפשר גם אחרת – מהר הרבה יותר.
בפעם הראשונה טעמתי מאכל בנוסח זה על ספינת מפרשים ציורית, בת 200 שנה שהגיעה לישראל, עמוסה במלחים ומלחיות, כולם פרחי בית הספר הימי בוורה קרוז – מקסיקו. טעמתי את הטורטיות העסיסיות ומייד ביקשתי סיור למטבח. הנה המתכון לפניכם.
וכן סרטון של הכנת המנה ממטבח הספינה:
חומרים
ל-8 מנות ראשונות או 16-24 חטיפים
1 מיכל – 210 גרם רוטב מולה מרוכז
16 טורטיות תירס – קוטר 12 ס"מ
8 שוקי או ירכי עוף
מים לבישול העוף
1-2 כוסות מים רותחים (או מרק כלשהוא)
מלח לפי הטעם
200 גרם טופו
אופן ה הכנה:
1. שוטפים את ירכי העוף. מכניסים לסיר ומכסים במים או במרק. מבשלים שעה. מקררים מעט. מפרידים את העוף מעור עצם וחלקים לא אכילים אחרים.
2. מסננים את מי הבישול ומחזירים לסיר. מוסיפים את רוטב המולה ומביאים לרתיחה. הרוטב צריך להתקבל דליל כמו טחינה, מרוכז בטעם. לתבל במעט מלח (לא הרבה מאחר ואנו מפזרים גבינה או טופו מעל)
3. טובלים את הטורטיות ברוטב החם ולהניחן בערימה בצלחת עמוקה.
4. מעבירים את העוף לסיר המולה ומבשלים עד שהרוטב יסמיך. לפחות עשר דקות. מערבבים שלא יידבק.
5. ממלאים כל טורטיה בעוף ומגלגלים לצורת סיגר שמן בקוטר 3 ס"מ.
6. מעבירים לצלחות הגשה – 2 יחידות לכל מנה. מוזגים מעל מעט מרוטב המולה, אם נשאר.
7. מפזרים מעל טופו מגורר.
* להכנת חטיפים, חותכים כל טורטיה מגולגלת (לאחר המילוי) ל-2 עד 3 יחידות. מעבירים לצלחת הגשה.
* ניתן להחליף את הטופו בגבינת מנצ'גו מגוררת.