Project Description
חוגגים את פורים עם אזני המן פריכות וטעימות מקמח תירס מקסיקני
מתכון של איתמר דוידוב – טרז פזוס
חומרים ל-20 -30 אוזני המן
לבצק:
2 (190 גרם) כוסות קמח תירס (ניקסטמאל)
2 כוסות ( 400 מ"ל) מים פושרים
1/3 כוס שמן תירס
רבע כפית אבקת אפיה
1 כף סירופ אגבה
1 כפית וניל, רצוי טחון או תמצית אמיתית
למלית:
1 כוס שוקו מקסיקני
לציפוי:
3 כפות שמן תירס או ספרי שמן
הכנה
- מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ולשים חמש דקות במהירות גבוהה.
- פותחים את המכסה ומכסים במגבת לחה. משאירים למשך חצי שעה.
- מעבירים את הבצק הרך למשטח עבודה ולשים לכדור. במידה והבצק רך מידי, מוסיפים מעט קמח.
- מניחים על שולחן העבודה דף נייר אפיה, את כדור הבצק מעליו ומועכים מעט ביד. מניחים על הכדור עוד גיליון נייר אפיה ומרדדים בהצלבה. הופכים את 2 הדפים והבצק בתוכם, מסירים את נייר האפייה העליון ובוזקים מעט קמח ושוב מרדדים תוך כדי מתיחת הנייר.
- מסירים את הנייר העליון והופכים את יריעת הבצק על שולחן העבודה המקומח. מסירים את הנייר השני.
- קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ בעזרת כוס עם שוליים חדות או חותכן.
- מחממים תנור אפיה לחום מקסימלי 250 מעלות. מרתיחים ליטר מים.
- מניחים במרכז כל עיגול כפית שוקו מקסיקני, מורחים את שפתי העיגול במעט מים וסוגרים לצורת משולש. מעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
- מרססים את אזני המן בספרי שמן או מורחים שמן בעזרת מברשת.
- מכניסים לתנור תבנית ובה מים רותחים ומעליה את תבנית האפייה עם אזני המן.
- אופים 10 דקות.