Project Description
מפשירים קודם את הטורטיה ורק אז ממלאים במלית הקרה. אופים 5 דקות בחום גבוה ומגישים עם גואקמולה וסלסה מוכנה.
במקסיקו מכינים מנה זו מטורטיית קמח תירס. (תרצו לדעת הכל על הקמח תירס של חברת מינסה המקסיקנית לחצו כאן)
חומרים ל-8 מנות
8 טורטיות תירס קפואות מתוצרת "טרז פזוס" (1 חבילה)
3/4 כוס פרג שלם (לא טחון)
3/4 כוס רוטב סלסה פהיטה מוכן
2-3 כפות שמן זית
אופציה בשרית:
1 כוס עוף בגריל חתוך לקוביות 1X1 ס"מ
אופציה חלבית:
1 כוס גבינה חריפה מגוררת (צ'דר או קשקבל)
להדבקה:
1/3 כוס קמח מעורבת במעט מים ליצירת "דבק"
לציפוי:
ביצה טרופה עם כפית שמן זית
2 כפיות פרג שלם
אופציה להגשה:
גואקמולה
סלסה פהיטה מוכנה
אופן ההכנה:
- מפשירים את הטורטיות (אפשר לילה קודם במקרר או על השייש למשך שעה) לא מומלץ להשתמש בטורטיות "יבשות" מאחר והן נשברות בקיפול.
- מחממים מחבת יבשה וקולים את הפרג כמה דקות תוך כדי בחישה. זהירות לא לשרוף, מקרר.
- בקערה קטנה מערבבים את הסלסה המוכנה, הפרג והשמן.
- פורשים את הטורטיות על משטח עבודה, בעזרת מברשת מורחים את דבק הקמח – מים מסביב לשולי הטורטיה. מניחים 2-3 כפות מלית במרכז הטורטיה. סוגרים כמו אוזן המן עד שנשאר פתח קטן במרכז. מברישים בביצה ומפזרים פרג. מעבירים לתבנית משומנת.
- מחממים תנור או טוסטר אובן לחום 250 מעלות ואופים 7-10 דקות.
- מגישים חם, עם גואקמולה וסלסה על יד.