Project Description

זהו מתכון משלים, היכול לעמוד כמובן גם בפני עצמו, לאורז מקסיקני.

חומרים:

1 כוס אורז
1 כוס סלסה מקסיקנה, או סלסה פהיטה
3 גזרים מקולפים וחתוכים דק
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנטנות
3 שיני שום כתושות
שמן לטיגון
1 כוס מים
מלח

אופציה:
2 כפות פלפל צ'יפוטלה או חלפניו כבוש של טרז פזוס

אופן ההכנה:
1. במחבת שטוח (עם מכסה תואם) מחממים את השמן. מוסיפים את תפוחי האדמה והגזר ומטגנים עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים את האורז ומטגנים עד שיזהיב.
2. מוסיפים 2 כוסות מהסלסה המוכנה לסיר יחד עם כוס המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את השום, המלח ופלפל החלפניו או הצ'יפוטלה ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות מכוסה במגבת.
3. מסירים מכסה ומקפיצים את האורז בעדינות. מכסים ומניחים לעשר דקות נוספות לפני ההגשה.

מומלץ להגיש עם עוף ברוטב מולה.

סלסה מקסיקנה,

סלסה פהיטה

פלפל צ'יפוטלה

חלפניו כבוש

רוטב מולה