Project Description

עם צימיצורי פנלה וויניגרט פפאיה

 

4 מנות

חומרים

800 גרם נטו אבטיח בשל ופריך. רצוי ללא גרעינים
260 גרם גבינת ווחאקה חתוכה לארבע פרוסות בעובי 1 ס"מ בגודל זהה לפרוסות האבטיח
8 פרוסות עגבניה בשלה בעובי ½ ס"מ
מעט חמאה או שמן לצליה
6 כפות רוטב צ'ימיצ'ורי מוכן
½ כוס רוטב ויניגרט טחון עם 100 גרם פפאיה בשלה ורכה

 

הכנה

  1. חותכים את האבטיח לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ (העובי חשוב, אז לא להתעצל ולמדוד, כמו גם ההתאמה לפרוסות הגבינה)
  2. מחממים מחבת כבדה, רצוי גריל פחמים ריחני ולוהט, אך בהיעדרו מחבת פסים תצלח.
  3. משמנים עם מעט חמאה ומניחים את נתחי האבטיח לצלייה. משהאבטיח ניצלה, מרימים ומניחים שנית על פסי הצליה בכיוון ההפוך עד ששחום. מורחים בעזרת מברשת ברוטב הצ'ימיצ'ורי. הופכים לצד שני וחוזרים על הפעולה.
  4. מניחים על המחבת / גריל את נתחי הגבינה והעגבנייה וצולים עד השחמה, משני הצדדים.
  5. מעבירים לצלחת הגשה מחוממת ועושים פלייטינג בזה האופן: קודם פרוסת אבטיח צרובה, עליה פרוסת גבינה, מעליה 2 פרוסות עגבניה חרוכה ומעליהן שב נתח אבטיח שחום וחם.
  6. מעטרים את הצלחת בויניגרט הפפאיה ומגישים חם ומיד.