Cinco de Mayo הוא אחד מהחגים החשובים והמיוחדים ביותר אצל המקסיקנים. זהו לא יום חגיגות העצמאות של מקסיקו (כמו שנוטים לעתים לחשוב), אלא היום בו חוגגים את ניצחונה של מקסיקו על צרפת בקרב על העיר פואבלה לקראת סוף המאה ה-19.
כיום החג הזה כבר הפך ליום מיוחד במקסיקו, כמו גם במקומות נוספים בארה"ב וברחבי העולם. היום הזה נחגג בפיאסטה מרכזית בעיר פואבלה שבמקסיקו, שם מתקיים ערב של חגיגות הכולל מוסיקה מקסיקנית מסורתית, ריקודים וכמובן אוכל רחוב מקסיקני נהדר.החגיגות כוללות אוכל רחוב מקסיקני כמו טורטיות, קסדיות ונאצ'וס עם גואקמולה וסלסות מכל הסוגים, כמו גם המון אלכוהול, בעיקר בצורת טקילה ומסקל. בין המאכלים שאפשר למצוא בין הדוכנים הוא צ'ילי אן נוגדה – מאכל מסורתי וייחודי השמור לאירועים מיוחדים. צ'ילי אן נוגדה הם למעשה פלפלי פובלאנו ממולאים בתערובת בשר (כאן אצלינו בגרסתו הטבעונית והכשרה) ותבלינים, מטוגנים ומוגשים ברוטב שמנת ואגוזי מלך עם גרגרי רימון.
לפניכם מתכון יחסית קל לצ'ילי אן נוגדה טבעוני וכשר. אחד הדברים החשובים ביותר הוא למצוא פלפלים מתאימים – פלפלי פובלאנו בשרניים הם המתאימים ביותר למשימה.
מתכון מצולם לצ'ילי אן נוגדה
עוד מטעמים לחג:
השאר תגובה