שוקולד נודע מאז ומעולם כחומר גלם מעורר תשוקה – האגדה המקסיקנית מספרת שמונטזומה, ניסה לרכוש את ליבו של קורטז, הכובש הספרדי האכזר, באמצעות אירוח לבבי שכלל גם את המשקה הזה.

כמות השוקולד הרבה שבמשקה, כך קיווה מונטזומה התמים, תשבה את ליבו של קורטז והוא ימנע מלהכניע את יושבי מקסיקו. דבר שלא קרה…

פולי הקקאו הובאו לעולם הישן ממקסיקו, שם סחרו בפולים כבזהב. הערכים התזונתיים הגבוהים של הפולים היו ידועים לאצטקים  שהשתמשו (והמקסיקנים, בעקבותיהם), בשוקולד להכנת משקאות מעוררים ומפתים.

mexican_coco_drink

כאמור, שוקולד מעורר תשוקה (אפרודיזיאק) , אך יחד עם זאת מרגיע ומקנה תחושת נינוחות ו"ריחוף". באתרי הספא הגדולים שלאורך חופי מקסיקו המרהיבים (ובמקומות נוספים בעולם) תוכלו גם היום לקבל עיסוי בשוקולד, להרגעת הגוף והנפש.

השוקולד המקסיקני, מתובל, חושני ועוקצני – מתאים לליקוק משותף, לא רק ביום האהבה…

למתכון: טראפלס במרק שוקולד – הפיתוי של מונטזומה