טורטיות הקמח, מאכל בצק בסיסי ממוצא מקסיקני מאפשר מגוון שימושים במטבח. במקסיקו מגישים טורטיות העשויות קמח תירס בתערובת עם קמח לבן.
הטורטיות מיוצרות במפעלנו בגדלים שונים מ- 8 ס"מ ועד 27 ס"מ, ובצבעים שונים. מוצרנו אינם מכילים צבעי מאכל או חמרים משמרים. הטורטיות נמכרות קפואות, וכן יש לשמור אותן (עד שנה) עד לשימוש.
את הטורטיות מגישים מחוממות, בין אם הן ממולאות או מוגשות כתוספת, במקום לחם.
את הטורטיות ניתן למלא במגוון מליות חמות וקרות.
למשל:
בוריטו עוף או בקר בהרכבה עצמית
טאקו אל פאסטור
אנצ'ילדה עוף בסלסה וורדה
מהי הטורטיה?
פירוש המילה בספרדית היא "עוגה קטנה". הטורטיה היא דסקית בצק דקה ושטוחה בלתי מותפחת. הטורטיה היא לב ליבו של הבישול במקסיקני. הטורטיה אינה רק הלחם המקסיקני, אלא משמשת גם כצלחת וסכו"ם. הטורטיה ממולאת במאכלים שונים ומגולגלת מסביב לאחרים.
המטבח הבינלאומי מתחדש ללא הרף ועיקר השימוש בטורטיה המקסיקנית מתמקד ביכולתה לעטוף מאכלים שונים ולהוות מיכל טעים למזון מהיר. את הטורטיות מתוצרת טרז פזוס ניתן להשיג במבחר צבעים שונים, מפתים ומגוונים.
הטורטיה ניתנת לטיגון או קלייה כצלחת או קערית. הטורטיה ניתנת לייבוש ושבירה כדי לשמש כבסיס לתבשילי קדרה או כחומר עיבוי למרקים ורטבים.
הוראות שימוש
הפשרה – יש להוציא את הטורטייה מהמקפיא ולהביא אותה לטמפרטורת החדר, מומלץ במקרר.
הפרדת הטורטיות – הטורטיות מופרדות באמצעות נילון דק, כך שאפשר להפשיר בכל פעם טורטייה אחת בלבד.
חימום – בטורטיות קיים מרכיב "שומני" על מנת להגיע למוצר נוח לגלגול יש לקלות את הטורטיות אחת אחת על משטח לוהט ויבש (מחבת רחבה או פלאנצ'ה), 20 שניות מצד אחד. במידה ומחממים טורטיית מדף (לא קפואה), רצוי לרסס מעט מיים בזמן החימום.
חימום טורטיות תירס: הדרך הטובה ביותר היא לחמם אותן בסיר אידוי
השאר תגובה