רצינו לשתף אתכם….
דיקלה סגל בעלת הסדנה אתני עורכת סדנאות בישול שמלמדות עולם ובין היתר סדנאות לבישול אוכל מקסיקני. דקלה משתמשת בחומרי גלם איכותיים ומשובחים.

הסדנה האחרונה שהתקיימה הייתה שילוב של יום הולדת בסגנון מקסיקני

מצורפים שני מתכונים ותמונות

בוריטו של פהיטס עוף, גוואקסלסה וכמובן טבסקו

פהיטס עוף: רצועות עוף מוקפצות עם פלפלים ובצל בסגנון מקסיקני.

 

זמנים: 45-50 דקות הכנה + שעה השריה של העוף.

חומרים ל 5 מנות:

3 בצלים גדולים (אפשר לשלב סגול ולבן)

2 פלפלים אדומים

1 פלפל צהוב

1 פלפל צ'ילי (אפשר פחות או יותר, לפי הטעם)

רבע כפית גרדת לימון

מיץ מחצי לימון

750 גרם חזה עוף חתוך לרצועות

כף תבלין קייג'ין (ניתן לקנות בטרז פזוס)

מלח + פלפל

4-5 כפות שמן זית

אופן הכנה:

*לשים בקערה את רצועות העוף, תבלין הקייג'ין, מלח, פלפל 2-3 כפות שמן זית. להשרות במשך שעה במקרר. (אם אין שעה הכל בסדר זה עדין יצא טעים)

*חותכים לפרוסות את הבצלים והפלפלים (את הפלפל צ'ילי אני אוהבת לחתוך לקוביות קטנות), בתחילה מטגנים עם השמן זית את הבצלים וכאשר הם מתרככים מוסיפים את הפלפלים. (חשוב מאוד לערבב כל הזמן, לא לתת לבצל להישרף, ברגע שהוא מתבשל כל הזמן הוא הופך לרך ומתוק)

*כאשר הפלפלים והבצל מוכנים שמים אותם בקערה ומטגנים את העוף.

*כשהעוף כמעט ומטוגן כולו, להוסיף את תערובת הפלפלים וגרדת הלימון. להמשיך לערבב עד שהעוף מוכן ולהוסיף את מיץ הלימון לפני הסוף.

*לטעום ולתקן טעמים, מלח פלפל ואולי עוד לימון, בתאבון 🙂

*צילי קון קרנה על טורטית חיטה בשילוב עם גווקאמולי וסלסות שונות.

צ'ילי קון קרנה: תבשיל בשר שעועית וצ'ילי.

 

זמנים: 20-30 דקות הכנה + שעה ורבע בישול.

חומרים ל- 8 מנות.

1 בצל לבן (או סגול ) גדול

2 פלפלים אדומים

1 פלפל צהוב

1 עגבנייה גדולה בשלה מגורדת.

צרור כוסברה

חצי קילו שעועית שחורה/אדומה מבושלת (ניתן גם לקנות פחית שימורים ולנקות את השעועית מהנוזלים או לקנות שעועית שחורה מבושלת מטרז פזוס

700 גרם בשר טחון (אפשר גם להשתמש בהודו נקבה אדום)

2 כפות רסק עגבניות

3-4 כפות שמן זית

5-6 כוסות מים

כף פפריקה מתוקה

פלפל צ'יפוטלה מעושן (ניתן לקנות בטרז פזוס)

1-2 צ'ילי טרי (גם פלפל ירוק חריף עושה את העבודה)

מלח + פלפל שחור

 

אופן הכנה:

*לחתוך את הבצל לקוביות בינוניות, לחמם את הסיר עם שמן הזית ולהוסיף את הבצל שהשמן חם. לטגן עד שהופך לזהוב.

*לחתוך את הפלפלים לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל, להמשיך לערבב מידי פעם שהבצל ופלפלים לא ישרפו, אפשר גם לכסות את הסיר במכסה כך האדים יעזרו לתערובת להתרכך.

*כאשר הפלפלים רכים להוסיף את הבשר הטחון, לערבב היטב ולפרק את הבשר לפירורים.

*כשכל הבשר מטוגן להוסיף את העגבניה המגורדת ורסק העגבניות, להמשיך לערבב ואחרי דקה להוסיף את התבלינים, השעועית (שבושלה מראש, או שנשטפה מקופסת השימורים) וחצי מצורר הכוסברה (שכמובן נשטף, יובש ונקצץ כמה שיותר דק).

*להוסיף את המים ולבשל למשך שעה עם מכסה סגור, חשוב מאוד לערבב כל רבע שעה פחות או יותר, וכמובן לטעום ולתקן טעמים במידה וצריך.

*לאחר שעה התבשיל צריך להיות מגובש ולא מימי מידי, במידה ויש יותר מידי מים ניתן להמשיך לבשל ללא מכסה שהמים יתאדו.

* כאשר התבשיל מוכן להוסיף את יתרת הכוסברה, שכמובן נשטפה, התייבשה ונקצצה דק דק.

שיהיה בתאבוןקעריות טורטיה במילוי גווקאמולי, סלסה ושמנת חמוצה

מרגריטה לימונענע קפואה