הטומאטייה (tomatilla) היא ירק מיוחד ממשפחת הקיי גוסבריז, מעין עגבניה שגודלה נע בין עגבניית שרי לגודל של עגבנייה קטנה ונראה כמו הכלאה בין עגבנייה לשלפח ("דובדבן יהודי") . הטומאטייה גדלה במקסיקו מאז ימי האצטקים. בדרך כלל צבעה ירוק צהבהב בהיר ולעיתים סגול. טעמה עפיץ וחמצמץ וזרעיה זעירים. במטבח המקסיקני משתמשים בטומאטיה בעיקר בסלסה ורדה (סלסה ירוקה) וברטבים נוספים. הטומאטיה מצופה בחומר דביק מעט שניתן לשטוף , אך אם משאירים חלק ממנו, הוא מסייע באופן טבעי להסמכת הסלסה.
אפשר לאכול את העגבניות הירוקות כשהן מבושלות או טריות. אפשר לפרוס אותן לפרוסות עבות, לטבול בביצה וקמח ולטגן (בלי שהמקסיקנים ישמעו), ממש כמו במתכון האמריקאי הדרומי שהופיע בסרט "עגבניות ירוקות מטוגנות. אני קוצץ את הטומאטיות השטופות לקוביות זעירות ומתבל כמו סלט עגבניות. שמן זית, לימון, מלח ופלפל גרוס טרי.
מה עושים עם סלסה ירוקה?
- יוצקים על אינצ'לדה מטורטיית תירס לפני האפייה.
- מוסיפים לגואקמולי לתוספת פיקנטיות וסמיכות.
- מגישים עם טורטיה צ'יפס – נאצ'וס
השאר תגובה