Project Description

מאסתם בלטקעס וסופגניות שמנמנות? כנסו לקצב הסלסה של חנוכה בניחוח מקסיקני עם לביבות תפוחי אדמה עוקצניות

חומרים (כ – 10 לביבות)

חצי ק"ג תפוחי אדמה
1 בצל קטן קצוץ (לא הכרחי)
2 כפות קמח תופח או קמח רגיל
2-1 ביצים טרופות
מלח
1 כף חלפניו כבוש קצוץ דק
שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה. מוסיפים את המלח. מערבבים וסוחטים היטב מכל הנוזלים שניגרו מהם. מערבבים עם הבצל הקצוץ, הקמח והביצה, ומתבלים במלח וחלפניו.
  2.  יוצקים שמן למחבת. מחממים היטב. ממלאים כף גדולה מהתערובת, משטחים ומחליקים לשמן החם. מכינים לביבות נוספות באותה צורה. מטגנים כמה דקות עד שהן פריכות וזהובות. מספיגים על מגבות נייר. מגישים מיד.

 

מגישים עם מטבלים מקסיקניים:

  •  סלסה בלנקה: שמנת חמוצה מעורבת בעירית קצוצה וכף חלפניו כבוש קצוץ דק
  • גואקמולה מהיר
  • סלסת עגבניות חרוכות