Project Description

צ'ילי קון קרנה היא מנה מקסיקנית עתיקת יומין. את תבשיל הבשר הטחון הזה ניתן להכין בחמש דקות, בעזרת כמה מוצרים מוכנים. לנמנעים מבשר, ניתן להחליף בטופו.

 לטעמי, השריה של לילה במרינדה והוספה של הטופו ממש לפני ההגשה עושה את כל ההבדל.

 

חומרים ל-8 מנות

8 טורטיות טריות בקוטר 20 ס"מ של טרז-פזוס
400 גר' טופו רך וטרי, חתוך לקוביות קטנטנות.
4 -6 כפות סלסה חלפניו ליים של טרז פזוס.
2 מיכלי פריחולס (מחית שעועית) של  טרז פזוס (250 גר' כל אחד)
1 כוס סלסה מקסיקנה של טרז פזוס
שום כתוש (אם אוהבים)
3 כפות שמן זית
2 כפות פלפל חלפניו כבוש, או רוטב מולה מוכן (אופציונלי)
2 כפות כוסברה
1-2 כוסות בירה לבנה

 

הכנה:

  1. כמה שעות לפני, מערבבים את הטופו עם סלסת החלפניו ושומרים במקרר.
  2. בסיר בינוני, על להבה גדולה, מחממים שמן זית עד שיעשן. מוסיפים את תכולת 2 מיכלי הפריחול'ס והשום. מערבבים תוך כדי טיגון קל.
  3. מוסיפים את הסלסה והבירה. מרתיחים ומבשלים 5-10 דקות, או עד שהנוזלים מתנדפים והתבשיל סמיך.
  4. מוסיפים את הכוסברה והחלפניו, או רוטב המולה (אם רוצים) ומערבבים היטב.
  5.  מחממים את הטורטיות על מחבת יבשה וחמה 20 שניות מכל צד, שומרים במקום חם עטוף במגבת לחה.
  6.  מוסיפים את הטופו ותבשים ומביאים שוב לרתיחה.
  7.  ממלאים כל טורטיה במלית הצ'ילי קון קרנה ומגישים מייד.

נהוג ומקובל להגיש את רכיבי הארוחה לשולחן ואז כל סועד מגלגל וממלא את הטורטיה לעצמו.
רטבים ותוספות להגשה: גואקמולה, סלסת שמנת או יוגורט, (מוסיפים מלח, פלפל ומעט כוסברה או פטרוזיליה למיכל אחד), סלסת מנגו פיקנטית, גבינת גאודה או צ'דר מגוררת.

כפתור

טורטיות טריות
סלסה חלפניו ליים
פריחולס (מחית שעועית)
סלסה מקסיקנה
פלפל חלפניו כבוש
רוטב מולה מוכן