Project Description

מתכון חגיגי ומושקע במיוחד. במקסיקו מכינים אותו בחגיגות יום העצמאות, שנופלים בדיוק על ראש השנה שלנו. מדובר בעבודה לא פשוטה, אבל זה שווה את ההשקעה

המתכון פורסם לראשונה בבלוג של ענת אלשטיין בסלונה

צילום: נטע גוב

חומרים ל- 8 מנות

6-8 צ'ילי פובלאנו או צ'ילי ירוקים כהים שטופים ומיובשים (ניתן להשתמש גם בפלפלים אדומים או צהובים, אבל המקסיקנים לא מאשרים זאת. פלפל שושקה יכול להוות תחליף נאות)
250 גרם חזה עוף טרי
1 אגס קלוף וקצוץ דק או אגס מיובש
2 שיני שום כתושות
1/3 כוס תרכיז רימונים (להשיג במרכולים) או 2 כוסות מיץ רימונים טרי שבושל בסיר נירוסטה רחב עד לכמות של 1/3 כוס
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 עגבנייה גדולה קלופה, סחוטה מגרעינים וקצוצה דק
1 תפוח עץ גדול קלוף או תפוח עץ מיובש וקצוץ דק
4 קישואים קטנטנים קצוצים לקוביות
100 גרם צימוקים בהירים, קצוצים
50-70 גרם משמשים מיובשים, קצוצים דק
4-6 כפות צ'ילי חלפניו כבוש עם בצל של טרז פזוס
4-6 כפות סלסה חלפניו ליים של טרז פזוס

אופציה:
1 אפרסק טרי או מיובש קצוץ דק
חופן צימוקי קורינת

תיבול:

4-6 מסמרי ציפורן שלמים (לטעמי יותר לכיוון 4 יחידות)
מעט אגוז מוסקט מגורר (1/2 אגוז יספק)
מקל קינמון מקסיקני – ציילוני (בערך ½ כפית טחון)
1 כפית מלח, רצוי מלח ים

• את התבלינים כותשים במולקחטה, או מכתש ועלי אחר המצוי ברשותכם.

לרוטב האגוזים:
1 כוס אגוזי מלך
1 -2 כוסות חלב קוקוס או שמנת לבישול
מעט מלח
2-3 כפות מיץ או רכז רימונים

להגשה:

1/4 כוס גרגירי רימון לקישוט

הכנה

1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד (עדיף גריל). כשהתנור חם מאוד, אופים את הפלפלים עד שישחימו. מעבירים את הפלפלים החמים לסיר בינוני ומכסים במכסה הדוק. מקררים. מקלפים ומוציאים את הגרעינים. שומרים ככל האפשר על צורתם של הפלפלים כדי שאפשר יהיה למלאם אחר כך. דרך אחרת, מקסיקנית יותר, היא לצרוב את הפלפלים על מצלית (פלאנצ'ה) או על כיריים גז או פחמים עד שהקליפה תשחיר (כמו שצולים חצילים) ממשיכים בהעברת הפלפלים לסיר לצורך “הזעה”, לקילוף. ניתן לשטוף במים בסוף.

2. בקערה בינונית, מערבבים את שאר החומרים עד שיווצר מרקם אחיד. מתבלים בתערובת התיבול. מחלקים לכדורים בגודל ובצורת ביצה גדולה.

עוטפים אותה בפלפלים הקלופים. מקררים במקרר כשעתיים- שלוש. מוציאים מהמקרר חצי שעה לפני ההגשה ומסדרים על צלחת הגשה אישית.

3. להכנת הרוטב: שוטפים את האגוזים במי ברז קרים. מניחים בקערה עם מים נקים לשעה. מסננים ושוטפים תוך כדי שפשוף, כדי להפטר מהקליפה המרירה. מסננים.

4. מעבירים את האגוזים המסוננים, חלב הקוקוס, המלח ומיץ הרימונים לבלנדר מפעילים במהירות גבוהה עד שהרוטב טחון וחלק. הרוטב צריך להתקבל נוזלי מעט ומוקצף.

5. יוצקים את הרוטב מעל הפלפלים הממולאים. מפזרים גרגירי רימון.

מגישים את הפלפלים בטמפרטורת החדר והרוטב פושר.

כפתור

צ'ילי פובלאנו
חלפניו כבוש

סלסה חלפניו ליים