Project Description

זהו המתכון הכי חגיגי של המקסיקנים: פלפל ממולא, בדרך כלל בפירות טריים. זו המנה הייצוגית המקסיקנית ליום העצמאות המקסיקני שנחוג בכל 16 לספטמבר. מנה זו מוגשת בטמפרטורת החדר, כמנה ראשונה חגיגית.

מתכון של השף איתמר דוידוב
צילום: פטר נורמן

 

חומרים:

6 פלפלי צ'ילי פובלאנו למילוי (או פלפל שושקה מאורך)

1 בצל חתוך
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות
4 זוקיני או קישואים קטנים – חתוכים לקוביות
3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן טחונה
1/8 כפית אגוז מוסקט
1 כפית מלח
חופן משמשים מיובשים – חתוכים
1/2 כוס צימוקים
חופן אפרסקים מיובשים – חתוכים
1 תפוח קלוף וחתוך לקוביות זעירות
3 כפות פלפל חלפניו כבוש של טרז פזוס

לרוטב:
3/4 כוס שמנת קוקוס
1/2 כפית סוכר
1/2 כוס אגוזי מלך (ניתן להשרות את אגוזי המלך במים ולקלף מעט את הקליפה הכהה)
2-3 כפות מיץ רימונים

להגשה: גרגרים מרימון אחד

אופן ההכנה

  1. קולים את הפלפלים, קולפים ומוציאים את הגרעינים.
  2. מכינים את המילוי: במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים שמן זית ו, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד ריכוך. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן למשך דקה. מוסיפים את הזוקיני ומטגנים לכמה דקות. מוסיפים את העגבניות, הפירות היבשים, החלפניו המלח והתבלינים. מערבבים ומבשלים במשך כמה דקות. מוסיפים את התפוח ומבשלים עד שהוא מתרכך מעט.
  3. מצננים את התערובת, רצוי למשך הלילה, וממלאים את הפלפלים כמעט עד הסוף.
  4. מכינים את הרוטב: טוחנים בבלנדר יחד שמנת קוקוס, סוכר, מיץ רימונים ואגוזים. אפשר לסנן.
  5. להגשה: יוצקים את הרוטב על הפלפלים הממולאים ומפזרים גרגרי רימון בנדיבות.

כפתור

פלפל חלפניו טרי למילוי

חלפניו כבוש