Project Description

מנה טקסאנית זו ידועה מאוד בעולם. רצועות בשר בקר (אפשר להחליף בעוף או טופו או סייטן) המוקפצות במחבת לוהטת או על הגריל, יחד עם רצועות פלפלים מתוקים צבעוניות ובצל.


יחד איתן מגישים אורז, שעועית שלמה, רטבי סלסה, שמנת, גואקמולה וחלפניו חריף.
הסועד/ת מורח ממרח לטעמו על טורטיה קטנה (16 ס"מ בדרך כלל) ממלא בירקות ובשר, מגלגל ואוכל להנאתו.
המתכון שלפניכם שונה מאוד בטעמים. הבשר מתבשל אט אט בתנור או בסיר בישול איטי ומתרכך. במהלך הבישול האיטי והממושך, הבשר סופג גם את טעמי התבלינים ומגיר רוטב טעים טעים.
חשוב לציין שבישול מקסיקני מקורי נעשה לרוב על מדורה או גחלים או על גריל פחמים לוהט. חלק מהטעם הוא לחרוך מעט, אבל רק מעט את הבצלים והעגבניות המשתתפים בחגיגה.
מומלץ לערב חורף גשום.

מתכון של השף איתמר דוידוב
צילום: איתמר דוידוב

TEX-MEX

דרגת קושי: קל

מספר מנות: 6-8

 

חומרים:

1.200 ק"ג בשר בקר, מהצוואר, חתוך לרצועות ארוכות ברוחב 2 ס"מ
2 כפות שמן
2 כפות מלח גס
½ כפית פלפל שחור
6 ענפי כוסברה
4 שיני שום פרוסות
1 כפית שום כתוש
½ כוס מרק בקר או עוף
½ בצל לבן פרוס לרצועות של 1 ס"מ
7 פלפלי חלפניו שלמים
2 בצל אדום בינוני חתוך לרצועות אורך
2 פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות
2 פלפל ירוק טרי או פובלאנו, חתוך לרצועות
2 ענפי אפזוטה. (אצלי הם גדלים בהצלחה) ניתן להשתמש ב-1 עלה דפנה שרוי במים במקום

להגשה

2 אבוקדו בשלים, מזן האס, קלופים ופרוסים
כ-30 טורטיות קמח קטנות (12-16 ס"מ קוטר) מחוממות
300 גרם טופו מפורר עם מעט חלב קוקוס (או גבינה צפתית 5% מפוררת)

 

הכנה

  1. מחממים כף אחת מהשמן במחבת רחבה עד שהשמן יעלה מעט עשן. מטגנים שליש מכמות הבשר בכל פעם, עד שיזהיב. זהו שלב חשוב לטעם הבשר אחר כך. לשמור את המחבת לשימוש מאוחר יותר.
  2. מעבירים את הבשר לסיר בישול איטי או לסיר רגיל בנפח כ-5 ליטר. מוסיפים 1 ½ כפות מלח, הפלפל השחור, כוסברה, שום פרוס ומרק הבשר.
  3. באותה מחבת בה השתמשנו מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצל הלבן עד שישחים, רצוי אפילו שיישרף מעט. מעבירים לסיר הבישול.
  4. מכניסים לתנור או לסיר בישול איטי לבישול בחום בינוני למשך 5 שעות או עד שהבשר רך.
  5. משפדים את החלפניו על מזלג או קיסמי מתכת, או עץ ומניחים על להבת גז בינונית. המטרה היא לחרוך אותם. פלפל מקסיקני מכיל מעט סוכר. חריכה קלה של חלפניו מעשירה את טעמיו עד מאוד.
  6. חותכים את החלפניו לאורך, לארבע, מסירים את הגרעינים והחוטים הלבנים.
  7. כשבתבשיל מוכן, כ-20 דקות לפני ההגשה, מחממים כפית שומן במחבת כבדה על להבה בינונית גבוהה, וכשהיא חמה, מוסיפים את הבצל, החלפניו, הפלפל האדום והירוק והאפזוטה. מטגנים תוך כדי הקפצה עד שהירקות רכים מעט. כ-5 דקות.
  8. מוסיפים את תכולת המחבת לסיר הבשר ולערבב.
  9. מעטרים באבוקדו, מפזרים למעלה טופו מפורר, מעורבב עם מעט חלב קוקוס.
  10. מגישים עם טורטיות קמח קטנות מחוממות.

 


כפתור
חלפניו טרי

פובלאנו טרי

טורטיות חיטה