Project Description

הקקטוס נחשב לאחד מסוגי הירק העתיקים ביותר וידוע שהוא נצרך על ידי תושבי מקסיקו האצטקים מזה אלפי שנה. מקור השם נופאל הוא בשפת האצטקים העתיקה, הנהונטל והוא נקרא  nōpalli

חומרים:
1/2 1 כוסות עלי קקטוס – נופאליטוס עלי קקטוס צעירים כבושים (מסונן מנוזל הכבישה)
1/2 כוס בורגול (חיטה שבורה) בעובי בינוני
2 פלפלים אדומים מתוקים
1 כוס פלפל חלפניו כבוש תוצרת טרז פזוס
1/2 כוס שמן זית
2-3 שיני שום גדולות כתושות
1 בצל אדום חתוך לחצאי טבעות
מיץ מלימון אחד
מלח
קורט סוכר
2-3 כפות כוסברה טריה קצוצה
2-3 כפות בזיליקום קצוץ
או
4-6 כפות פטרוזיליה קצוצה

הכנה

  1. משרים את הבורגול ומשרים במי ברז לשעתיים, או במקרר למשך לילה. מסננים. מעבירים לקערת הסלט.
  2. שוטפים את עלי הקקטוס הכבושים במי ברז . קוצצים לקוביות קטנות. מעבירים לקערת סלט.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הפלפלים עד שייחרכו וישחימו מעט. מקררים. מקלפים את הקליפה ומסירים את הגלעינים והעוקץ. חותכים לרצועות דקות. מעבירים לקערת הסלט. לקיצור הדרך ניתן להשתמש בפלפלים כבושים מוכנים, אך אז יש להשרותם כמה דקות במים קרים כדי לעדן את טעמם.
  4. באותה המחבת, מטגנים את שיני השום כדקה. מעבירים לכלי ערבוב לרוטב, עם השמן, מוסיפים מיץ לימון מלח, סוכר ועשבי תיבול. מערבבים היטב עד שהרוטב אחיד.
  5. מוסיפים לקערת הסלט את הרוטב, מערבבים  ומגישים.

חלפניו כבוש