Project Description

זהו רוטב מאיה עתיק יומין. סיקיל – גרעיני דלעת, פק – עגבניה. תוספת השום והכוסברה הן מהתקופה הספרדית שבהחלט מוסיפות לו טעם עשיר יותר.
את הרוטב הזה נהגו לאכול בסתיו, בעונת האסיף של הדלעות.

חומרים:

500 גרם גרעיני דלעת
1 צ'ילי הבנרו טרי, בהעדרו אפשר להשתמש בחלפניו או צ'ילי מקומי ירוק וחריף אחר.
3 עגבניות בשלות וקשות רצוי מזן תמר צרובות על מחבת יבשה
4 שיני שום
1/2 כוס מיץ תפוזים חמוצים או כמות שווה של מיץ תפוזים, לימון ואשכולית
1 כוס מרק עוף מוכן
1 בצל בינוני, רצוי לבן קצוץ דק
3 כפות כוסברה קצוצה דק
1 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני קולים את גרעיני הדלעת, על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהם משחימים מעט. להעביר לקערה רחבה עד שיתקררו.
  2. שורפים את הצ'ילי בלהבה של הגז. חורכים את העגבניות על מחבת יבשה. אין קולפים.
  3. מעבירים את גרעיני הדלעת לבלנדר וטוחנים עד לקבלת רסק. מגרדים את דפנות המערבל וממשיכים לטחון. מחזירים לקערה.
  4.  בלי לשטוף, מוסיפים לבלנדר את העגבניות עם קליפתן, הצ'ילי ללא קליפה וגרעינים, השום ואת מרק העוף. טוחנים בפולסים עד שהכל מתרסק אך לא טחון לגמרי.
  5. מעבירים מחצית הכמות לקערה ובה גרעיני הדלעת הטחונים ומערבבים. מוסיפים בכל פעם מעט עד שתערובת הגרעינים תקבל מרקם של מטבל סמיך מעט כמו טחינה.
  6. מערבבים את הבצל הקצוץ עם הכוסברה והמלח ומוסיפים למטבל. מעבירים לכלי הגשה ומעטרים בכוסברה קצוצה מעל.
מגישים עם טורטיות פריכות. נאצ'וס או טוטופוס
כפתור