Project Description

את המנה החריפה והטעימה הזו טעמתי לראשונה בדוכן רחוב פשוט במקסיקו סיטי. בגרסה המקורית החלפניו טוגן בשומן שאת שמו לא מזכירים, אבל אפשר גם לצלות אותו על מחבת יבשה. אפשר להחליף את הגבינה בטופו, לגרסה טבעונית.

חומרים ל-10 מנות:

10 פלפלי חלפניו ירוקים, טריים או כבושים, או פלפלים חריפים אחרים.
100 גרם גבינת חלומי פרוסה ל-10 אצבעות בעובי 2 ס"מ

הכנה:

  1. בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים חריץ לאורך כל פלפל, מרוקנים את הגרעינים ומסירים את הגיד הלבן העובר לאורכו.
  2. מכניסים מקל גבינה או טופו לתוך החריץ כך שייעלם בתוך הפלפל.
  3. מחממים מחבת פסים או גריל וצולים את החלפניו כ-4 דקות עד שהוא מתרכך מעט. הופכים לצד השני וצולים דקה –שתיים נוספות.
  4. מגישים בתור מנת פתיחה או על טאקו – בתוספת סלסה עגבניות חרוכות, פריחול'ס וגואקמולה.

כפתור

פלפל חלפניו טרי 

פלפל חלפניו כבוש 

סלסה עגבניות חרוכות

פריחול'ס

גואקמולה