Project Description

לכאורה מדובר בארוחת בוקר פשוטה ומעודנת, אבל הסגנון המקסיקני, לא מניח לפירות העונה לחיות עם עצמם.
תוספת של קורטוב מלח, אבק דקיק של צ'ילי פקווין וסחיטה הגונה של מיץ ליים, הופכת צלחת פירות למעדן מזין של בוקר.

מאת שף איתמר דוידוב

 

4-6 מנות

מומלץ לקרר את הפירות לפני ההגשה.

חומרים

1-2 אננס טרי ובשל, תלוי בגודל
1 מנגו טרי, רצוי מזן מאיה קלוף וחתוך לקוביות 2X2 ס"מ
1 פפאיה בשלה קלופה וחתוכה לקוביות  2X2 ס"מ
1-2 פלחי אבטיח חתוכים לקוביות 2X2 ס"מ
2-3 גביעי יוגורט טבעי
1 ליים טרי

אופציה
מעט צ'ילי טחון דק מעורב עם מעט מלח

הכנה

  1.     חותכים כל אננס לארבע פרוסות עבות. בעזרת סכין חדה מוציאים את התוך ומשאירים קליפה שתשמש כמיכל להגשה. חותכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
  2.     מניחים את קליפת האננס על צלחת בינונית מסדרים את הפירות בתוכו. מוסיפים פרוסת ליים בצד, גביע קטן ובתוכו היוגורט. מעטרים בשני עלי אננס ומגישים קר.