Project Description

חוגגים את פורים עם אזני המן פריכות וטעימות מקמח תירס מקסיקני

מתכון של איתמר דוידוב – טרז פזוס

 

חומרים ל-20 -30 אוזני המן

 

לבצק:
2 (190 גרם) כוסות קמח תירס (ניקסטמאל)
2 כוסות ( 400 מ"ל)  מים פושרים
1/3 כוס שמן תירס
רבע כפית אבקת אפיה
1 כף סירופ אגבה
1 כפית וניל, רצוי טחון או תמצית אמיתית

למלית:
1 כוס שוקו מקסיקני

לציפוי:
3 כפות שמן תירס או ספרי שמן

 

הכנה

  1. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ולשים חמש דקות במהירות גבוהה.
  2. פותחים את המכסה ומכסים במגבת לחה. משאירים למשך חצי שעה.
  3. מעבירים את הבצק הרך למשטח עבודה ולשים לכדור. במידה והבצק רך מידי, מוסיפים מעט קמח.
  4. מניחים על שולחן העבודה דף נייר אפיה, את כדור הבצק מעליו ומועכים מעט ביד. מניחים על הכדור עוד גיליון נייר אפיה ומרדדים בהצלבה. הופכים את 2 הדפים והבצק בתוכם, מסירים את נייר האפייה העליון ובוזקים מעט קמח ושוב מרדדים תוך כדי מתיחת הנייר.
  5. מסירים את הנייר העליון והופכים את יריעת הבצק על שולחן העבודה המקומח. מסירים את הנייר השני.
  6. קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ בעזרת כוס עם שוליים חדות או חותכן.
  7. מחממים תנור אפיה לחום מקסימלי 250 מעלות. מרתיחים ליטר מים.
  8. מניחים במרכז כל עיגול כפית שוקו מקסיקני, מורחים את שפתי העיגול במעט מים וסוגרים לצורת משולש. מעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
  9. מרססים את אזני המן בספרי שמן או מורחים שמן בעזרת מברשת.
  10. מכניסים לתנור תבנית ובה מים רותחים ומעליה את תבנית האפייה עם אזני המן.
  11. אופים 10 דקות.

כפתור
קמח תירס ניקסטמאל
שוקו מקסיקני