Project Description

מפשירים קודם את הטורטיה ורק אז ממלאים במלית הקרה. אופים 5 דקות בחום גבוה ומגישים עם גואקמולה וסלסה מוכנה.


במקסיקו מכינים מנה זו מטורטיית קמח תירס.
חומרים ל-8 מנות
8 טורטיות תירס קפואות מתוצרת "טרז פזוס" (1 חבילה)
3/4 כוס פרג שלם (לא טחון)
3/4 כוס רוטב סלסה מוכן
2-3 כפות שמן זית
אופציה בשרית:
1 כוס עוף בגריל חתוך לקוביות 1X1 ס"מ
אופציה חלבית:
1 כוס גבינה חריפה מגוררת (צ'דר או קשקבל)
להדבקה:
1/3 כוס קמח מעורבת במעט מים ליצירת "דבק"
לציפוי:
ביצה טרופה עם כפית שמן זית
2 כפיות פרג שלם
אופציה להגשה:
גואקמולה
סלסה מוכנה

אופן ההכנה:

  1. מפשירים את הטורטיות (אפשר לילה קודם במקרר או על השייש למשך שעה) לא מומלץ להשתמש בטורטיות "יבשות" מאחר והן נשברות בקיפול.
  2. מחממים מחבת יבשה וקולים את הפרג כמה דקות תוך כדי בחישה. זהירות לא לשרוף, מקרר.
  3. בקערה קטנה מערבבים את הסלסה המוכנה, הפרג והשמן.
  4. פורשים את הטורטיות על משטח עבודה, בעזרת מברשת מורחים את דבק הקמח – מים מסביב לשולי הטורטיה. מניחים 2-3 כפות מלית במרכז הטורטיה. סוגרים כמו אוזן המן עד שנשאר פתח קטן במרכז. מברישים בביצה ומפזרים פרג. מעבירים לתבנית משומנת.
  5. מחממים תנור או טוסטר אובן לחום 250 מעלות ואופים 7-10 דקות.
  6. מגישים חם, עם גואקמולה וסלסה על יד.