חשבתם שהמקסיקנים יודעים להכין כריכים רק מטורטייה? תחשבו שוב.

למקסיקניים יש כריכים שלא מגיעים בתוך טורטייה אלא בלחם לבן ורך, שמזכיר קצת ג'בטה איטלקית.

על הלחמניה מורחים חמאה ומוסיפים פריחול'ס ואבוקדו

על הלחמניה מורחים חמאה ומוסיפים פריחול'ס ואבוקדו

את הכריכים הללו צילמנו במזנון של טורטאס במקסיקו סיטי – על כל לחמניה גדולה מורחים פריחול'ס, מוסיפים אבוקדו או גואקמולה, גבינה, עגבניות ופלפלים חריפים, במקרה הזה מילאו לנו את הטורטה  בחביתה (עם או בלי בשר) – אבל אפשר לקבל את הכריך עם מגוון גדול של בשרים ויש מקומות (כמו שתראו בסרטון למטה) שמתמחים בכריכי ענק עם כמות אדירה של בשר ותוספות.

מוסיפים גבינה, עגבניות, חלפניו כבוש וסלסה חריפה

מוסיפים גבינה, עגבניות וחלפניו טרי

 

את כל הכבודה מוחצים בטוסטר גדול.

 

על הפלאנצ'ה צולים בשר או במקרה שלנו מכינים חביתה

על הפלאנצ'ה צולים בשר או במקרה שלנו מכינים חביתה

 

בתאבון!

בתאבון!

אם רוצים להכין טורטאס בבית זה קל ופשוט: בחנות שלנו תמצאו פריחול'ס ואבוקדו להכנת כריכים מקסיקניים כהלכתם.

ולסיום: ג'לאדינו מולינרו מכין טוראס מהממים במשאית שלו בקווינס: